Lediga platser till vårterminen- 24 - anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Älvdalens Ridklubb
Den lilla klubben med stort hjärta ♥️
Från hönshus till stor ridsportanläggning

1969 var det ett litet gäng ungdomar som samlades kring ett gemensamt intresse i hästen och viljan att lära sig rida. De lyckades engagera vuxna i sin närhet att ställa upp som ridlärare. I allra första början hyrde de in sig i ett hönshus ombyggt till stall men verksamheten växte snabbt och flyttades till större lokaler.


Beslutet om att bilda Älvdalens Ridklubb togs någon gång åren 70 – 71. Ridklubben hade en interimsstyrelse fram till 1 december 1971 då Älvdalens Ridklubb formellt bildades. Den första heltidsanställda ridläraren anställdes 1975 och höll sina lektioner ute i alla väder. Verksamheten fortsatte att växa och 1983 blev den nuvarande stora uteridbanan klar.


1992 kom beskedet att ridklubben äntligen skulle få sitt efterlängtade ridhus och i oktober 1994 stod det till slut invigningsklart. Stallet har byggts till och ut i omgångar till nuvarande form med en del för ridskolans verksamhet med 8 boxar, två stall för inhyrda privathästar med totalt 19 boxar och en lösdrift för ridskolans hästar. Nuvarande anläggning består även av två större ridbanor, en mindre framridningsbana, permanenta uteboxar som kan användas som tillfällig uppstallning i tävlings- och träningssammanhang samt rast- och beteshagar för både privat och ridskolehästar. 

 
Våra sponsorer